Waarom vers rauw vlees voor de hond?

Daarvoor gaan we terug naar de voorouders van de hond, DE WOLF. Als we naar het spijsverteringssysteem en naar het gebit van de hond kijken komt deze voor maar liefst 99,99 % overeen met die van de wolf. Door de eeuwen heen is de buitenkant zeer veranderd maar de binnenkant van de hond lijkt nog precies op die van de wolf. De wolf is een carnivoor, of wel een vleeseter. De wolf eet niet alleen orgaanvlees en vlees van zijn prooi maar ook zachte botten. Uit de pakketten vers vlees haalt de hond alleen het goede uit zijn voeding. Er zit louter en alleen natuurlijke mineralen, enzymen en vitamines in. Dit zijn goede bestanddelen voor een gezonde voeding. Vers rauw vlees is niet alleen heel gezond voor de hond, maar ze vinden het ook heel erg lekker.

Het vlees mag niet verhit worden omdat dan veel voedingsstoffen vernietigd worden, zoals de eiwitten. Deze veranderen door verhitting van structuur waardoor ze moeilijker verteerbaar zijn. Er is zelfs bekend dat er honden zijn die allergisch zijn voor verhitte eiwitten.

Er zit in rauw vlees geen kleur-, geur- en smaakstoffen, geen chemische antioxydanten en geen conserveringsmiddelen. In het vlees voor de hond zit geen varkensvlees.

Het vers vlees is zeer compact en vermengd naar een goede verhouding spiervlees, orgaanvlees, dierlijke vetten, kraakbeen en beenderen. Er zitten zo veel mogelijk gelerende eiwitten in. Dit zijn zenen, aanhechtsel en bindweefsel van het vlees. Dit zijn de bouwstoffen van de hond. Het geheel bevat voldoende vitamine en mineralen. Deze twee elementen zijn de basis voor een gezond leven van uw hond. 15% van dierlijk vet vervangt 80% van de brok. Het voer is minder vochtig dus compacter. Uit het vers vlees haalt uw hond ruim voldoende van alles wat hij/zij nodig heeft. Het bestaat uit 100% vlees beenderen en orgaanvlees. Geef nooit vlees en brokken samen. Vlees is namelijk snel verterend en brokken zijn langzaam verterend!!

Als aanbevolen hoeveelheid kan ongeveer worden aangehouden om 1 a 2 % van het lichaamsgewicht van de hond te geven. Dit is slechts een richtlijn, en is afhankelijk van o.a. de leeftijd en de dagelijkse activiteit van de hond.

De pluspunten van compleet vers vlees zijn:

- De hond wordt gevoed met lichaamseigen stoffen.

- Het voorkomt gewrichtsproblemen door het perfecte evenwicht tussen fosfor en calcium.

- Het voorkomt een snelle groei van de pup waardoor u uw hond groeipijnen bespaart.

- Het kan voedingsallergie voorkomen.

- Het zorgt voor een beter leervermogen en een betere concentratie van de hond.

- Het leidt tot een betere conditie en een beter uithoudingsvermogen van de hond.

- De hond heeft een betere weerstand tegen bacteriën en parasieten.

- Het reinigt het lichaam en verbetert en ondersteund de afweer.

- Het bevordert de spijsvertering op een natuurlijke manier en geeft ook minder ontlasting.

- Het is slijmvliesherstellend.

- Door de variatie en de perfecte balans van de verschillende voedingselementen zullen ouderdomsverschijnselen van de hond minder snel optreden.

 

Wij zijn het verkooppunt van de kwalitatief goede vleesproducten van de volgende leverancier:

LOTGERING: www.lotgering.nl  en DOGMEAT : www.dogmeat.nl

 

  Voor meer informatie of bestellingen kunnen jullie contact opnemen via onze mail of op 06-41041295