BLOEDZUIGERTHERAPIE (HIRUDOTHERAPIE)!!

 

De bloedzuiger: terug van weggeweest

 

Steeds vaker worden (speciaal gekweekte) bloedzuigers ingezet voor medische doeleinden. Deze therapie wordt ook wel hirudotherapie genoemd.

 

Na een lange tijd van afwezigheid zijn de bloedzuigers opnieuw 'ontdekt' in de jaren 70. De moderne geneeskunde is erachter gekomen welke farmaceutische stoffen en mechanismen zich in het speeksel van de bloedzuiger bevinden. Door deze feitelijke ontdekkingen, zijn de vooroordelen tegen de bloedzuiger dan ook steeds meer naar de achtergrond verdreven. Het diertje heeft de laatste jaren steeds meer zijn genezende kracht mogen laten zien bij zowel de mens alsook bij dieren. De bloedzuigers geven o.a. stoffen af die bloedverdunnend werken, ontstekingsremmend en pijnstillend. Hierdoor worden de afvalstoffen beter afgevoerd, het bloed gezuiverd en de ontsteking aangepakt.

 

 

 

Voor uitgebreide informatie over het toepassen van de bloedzuigertherapie, open dan het patienten voorlichtingsformulier:  

 

PATIENTEN_VOORLICHTINGSFORMULIER.pdf

 

 Mijn bloedzuigers komen van de bloedzuigerkwekerij in Biebertal. Met veel zorg en onder strenge toezicht worden hier de bloedzuigers gekweekt. Op hun site www.blutegel.de kunt u veel informatie terug vinden over de achtergrond, het gebruik en de toepassingsmogelijkheden van de bloedzuiger.

 

Voor meer informatie kunt u bellen naar Hugo:

06-53487601