THERAPIEËN

 

Bach Bloesem Therapie

 Welke therapieën / middelen kunnen worden ingezet bij de behandeling?

 

Ik maak onder andere gebruik van de Bachbloesem Therapie en de aromatherapie. Deze therapieën zijn zeker bij honden zeer mooie, effectieve behandelingen die ingezet kunnen worden.

 

Bach Bloesem Therapie

 Dr. Bach (1886-1936) heeft deze genezingsmethode uitgevonden en ontwikkeld. Hij gaat ervan uit dat er geen ziekte bestaat, maar dat het uitingen zijn van emotionele disbalans. Hij vond een manier uit om de krachtige en positieve energie van 38 verschillende bloesems te vangen in een tinctuur.

Elke bloesemremedie heeft een uitwerking op een emotie en zorgt ervoor dat deze emotie weer in balans komt. Ze werken niet gevoelsonderdrukkend, maar geven kracht om van binnen uit een bewustwordings- en helingsproces op gang te brengen.
Het is dus erg belangrijk om in een goed gesprek uit te vinden welke emoties uit balans zijn bij een dier om de juiste remedie(s) in te kunnen zetten.

 

 

Aromatherapie

 

Met de aromatherapie werken we met de essentiële oliën die uit planten en bloemen getrokken zijn. Deze olieën zijn enorm geneeskrachtig en hebben allemaal hun eigen werking.

Aromatherapie kan op drie manieren worden toegepast:

-door inademing. Deze methode wordt gebruikt als je wilt inwerken op emotioneel/geestelijk gebied, of bij problemen met de luchtwegen.

-door aanbrengen op de huid via massage of in baden. Deze methode wordt gebruikt als je wilt inwerken op huidklachten of dicht eronder liggende organen of spieren en pezen.

-door inname. Deze methode werkt in op bepaalde organen of het gehele fysieke lichaam.